பால ஆசிரியம்
Access Full Text
Alternative Title
Pāla Āciriyam
Content Type
Manuscript
Text
Type of Text
Verses
Date of Original Material
Begining of 20th century (information in the manuscript).
Era
20th century CE
Language
Script
Description
The manuscript consists in a text composed of palm leaves numbered from 1 to 239. The text is almost complete; only the leaf 13 is missing. The condition of the manuscript is good, despite it is weakened and darkened by fungus infestation.
The text deals with medicinal preparations. On the one hand, it presents medicinal formulations for children’s diseases which belong to the categories of :
Decoctions : Civa vempu kaṣāyam, Civaṉār vempu kaṣāyam, Vilvāti kaṣāyam, Pāvu kaṣāyam, Civa niṉpu kaṣāyam, Tōṭaikku kaṣāyam, Niṉpāti kaṣāyam, Vaṭalimaṭṭai kaṣāyam, Ṣīrapalā kaṣāyam and Āṭātōṭai kaṣāyam;
Medicated oils : Muyal tailam, Kumara kaṇṭa tailam, Kastūri tailam, Iṇṭu tailam, Muḷḷeḷḷi tailam, Nālpāmara tailam, Mulaippāl tailam, Veḷuḷḷi tailam, Raca tailam and Cantiramati eṇṇey;
Medicated ghī (clarified butter) : Valiya kēcari ney, Cīra kēcari ney, Tēvāmirta ney, Aṇil ney, Vappirāti ney, Kukkūṭāti ney, Uṭumpu ney, Kōṭarāti ney, Curapi ney, Mātaḷāti ney, Kaṇṭaṅkāri ney, Muyal ney, Piramikku ney, Civapukku ney, Piraḷikku pēti piṭikka ney, Iraiccalukku ney, Karappāṉukku ney and Tērai tōcattukku ney;
Pills : Ceṉṟa ticai veṉṟāṉ kuḷikai, Navarattiṉāti kuḷikai, Intirakamalāti kuḷikai, Kapakuḻāntakaṉ kuḷikai, Māyakāy kuḷikai, Peruṅkāya kuḷikai, Miruttuvāti kuḷikai, Āṉanta cañcīvi kuḷikai, Cāttikāy kuḷikai, Kastūrāti kuḷikai, Amirtāti kuḷikai, Aṉutārai kuḷikai, Paṇṭāra kuḷikai, Cañcīvi kuḷikai, Akkirā kuḷikai, Taṅka varāti kuḷikai, Veṭṭivēr kuḷikai, Kaṉaka taṅka varāti kuḷikai, Ratta cantaṉāti kuḷikai, Cempurāti pū kuḷikai, Atimatura kuḷikai, Valiya ēlāti kuḷikai, kaṟpūrāti kuḷikai, Nāralāti kuḷikai, Mātaḷāti kuḷikai and Ēlāti kuḷikai;
Waxy preparations : Mātalāti kuḻampu, Kapa kuḻampu, Caṉṉi kuḻampu, Irai kuḻampu, Cuṇṭaivaṟṟal kuḻampu, Uluvā kuḻampu as well as Kastūrāti kavaḷam.
On the other hand, the text lists medicinal categories for treating diverse diseases : pills for treating urinary tract infections (vālai mēkam), inflammation (vīkkam), convulsions (piraḷi) and diseases caused by vāta and kapa imbalance; decoctions for treating red rashes in children (civappu), indigestion (māntam), abdominal discomfort (vayiṟu kaṭuppu), vomiting (carttal), anemia (pāṇṭu cokai), eight types of fever (atta curam), poison bites (viṣa nīr and irai kaṭi), oral ulcer (nāymuḷ), hoarseness of voice (kural kaṭuppu), hiccough (vikkal); medicated oils for treating delirium (caṉṉi), scabies (ciraṅku), eczema (karappāṉ), tuberculosis affecting children (piḷḷai kācam), inflammation (vīkkam), cough (irumal), intestinal worms (macari nōy), urinary tract infections (vālai mēkam), and pitta diseases; medicated ghī for treating convulsions (piraḷi), a category of vāta diseases (vālai vātam), indigestion (irai māntam), hemorrhoids (mūlam talaḷ), intestinal worms (kīri nōy), flatulence (vayiṟu porumal), poisonous eczema (viṣa karappāṉ) and cough (irumal); medicinal powders for treating red rashes in the children (cikappu), dysentery (kirāṇi), abdominal discomfort (vayiṟu kaṭupu), and cough (irumal); and external applications for treating oligurea (nīrkattu) and bloody diarrhea (ratta kaḻiccal); as well as a medicine for treating jaundice (mañcal).
Additionally, it explains the preparation of Caṉṉikku oṟṟal, a medicinal application for treating delirium; of Kāḻiccattukku piṭavial, a steamed medicine for treating tuberculosis, of Tāmarai muḷḷu, a medicine for treating oral ulcer; of Aḻicaluku aṭai, a medicine for treating dysentery, of Caṉṉiku muṭṭai tailam, an oil made of eggs for treating delirium; and an medicated castor oil for treating indigestion in children (kaṇai).
Description in Tamil
1 முதல் 239 வரை எண் கொண்ட ஓலைகளை உடைய ஒரு முழுமை இல்லா நூலாகும்.இந்நூலில் 13 ஓலைகள் காணப்படவில்லை.சில ஓலைகள் உடைந்தும், சில காளானால் பாதிக்க பட்டு கறுமை நிறத்திலும் உள்ளது
இந்நூல் மருந்து செய்முறைகள் பற்றி கூறுகிறது.குழந்தைகளுக்கு தோன்றும் நோய்களுக்கு மருந்து வகைகள் கூறப்பட்டுள்ளன.அவை :
கஷாய வகைகள் : சிவ வேம்பு கஷாயம், சிவனார் வேம்பு கஷாயம், வில்வாதி கஷாயம், பாவு கஷாயம், சிவ நின்பு கஷாயம், தோடைக்கு கஷாயம், நின்பாதி கஷாயம், வதலிமட்டை கஷாயம், ஷீரபலா கஷாயம் மற்றும் ஆடாதோடை கஷாயம்
தைலம் மற்றும் எண்ணெய் வகைகள் : முயல் தைலம், குமரகண்ட தைலம், கஸ்தூராதி தைலம், இண்டு தைலம், முள்ளெள்ளி தைலம், நால்பாமர தைலம், முலைப்பால் தைலம், வெளுள்ளி தைலம், ரச தைலம் மற்றும் சந்திரமதி எண்ணெய்
நெய் வகைகள் : வலிய கேசரி நெய், சீர கேசரி நெய், தேவாமிர்த நெய், அணில் நெய், வப்பிராதி நெய், குக்கூடாதி நெய், உடும்பு நெய், கோடராதி நெய், சுரபி நெய், மாதளாதி நெய், கண்டங்காரி நெய், முயல் நெய், பிரமிக்கு நெய், சிவப்புக்கு நெய், பிரளிக்கு பேதி பிடிக்க நெய், இரைச்சலுக்கு நெய், கரப்பானுக்கு நெய் மற்றும் தேரை தோடத்துக்கு நெய்.
குளிகை வகைகள் : சென்ற திசை வென்றான் குளிகை, நவரத்தினாதி குளிகை, இந்திரகமலாதி குளிகை, கபகுழாந்தகன் குளிகை, மாயகாய் குளிகை, பெருங்காய குளிகை, மிருத்துவாதி குளிகை, ஆனந்த சஞ்சீவி குளிகை, சாதிக்காய் குளிகை, கஸ்தூராதி குளிகை, அமிர்தாதி குளிகை, அனுதாரை குளிகை, பண்டார குளிகை, சஞ்சீவி குளிகை, அக்கிர குளிகை, தங்க வராதி குளிகை, வெட்டிவேர் குளிகை, கனக தங்க வராதி குளிகை, ரத்த சந்தனாதி குளிகை, செம்புராதி பூ குளிகை, அதிமதுர குளிகை, வலிய ஏலாதி குளிகை, கற்பூராதி குளிகை, மாதளாதி குளிகை மற்றும் ஏலாதி குளிகை
குழம்பு வகைகள் : மாதளாதி குழம்பு, கப குழம்பு, சன்னி குழம்பு, இரை குழம்பு, சுண்டைவற்றல் குழம்பு மற்றும் உலுவா குழம்பு; கஸ்தூராதி கவளம்.
இன்னொரு பக்கம் பல்வேறு நோய்களை குணப்படுத்தும் மருந்துகள் பற்றி இந்நூலில் கூறப்பட்டுள்ளது.அவை வாலை மேகம், வீக்கம், பிரளி, வாத மற்றும் கப நோய்களுக்கு குளிகை; சிவப்பு, மாந்தம், வயிறு கடுப்பு, சர்த்தல், பாண்டு சோகை, அட்ட சுரம், விஷநீர், இரை கடி, நாய்முள், குரல் கடுப்பு மற்றும் விக்கலுக்கு குடிநீர்; சன்னி, சிரங்கு, கரப்பான், பிள்ளை காசம், வீக்கம், இருமல், கணை, மசரி நோய், வாலை மேகம் மற்றும் பித்த நோய்களுக்கு தைல வகைகள்; பிரளி, வாலை வாதம், இரை மாந்தம், மூலம் தள்ளல், கீரி நோய், வயிறு பொருமல், விஷகரப்பன் மற்றும் இருமலுக்கு கிருதம் வகைகள்; சிகப்பு, கிராணி, வயிறு கடுப்பு மற்றும் இருமலுக்கு சூரண வகைகள்; நீர்க்கட்டு மற்றும் ரத்த கழிச்சலுக்கு வெளிபிரயோகம்,மேலும் மஞ்சள் நோய்க்கு மருந்தும் கூறப்பட்டுள்ளது.
மேலும், சன்னிக்கு ஒற்றல், காசத்துக்கு பிட்டவியல், தாமரை முள்ளுக்கு மருந்து, கழிச்சலுக்கு அடை, சன்னிக்கு முட்டை தைலம், கணைக்கு ஆமணக்கு எண்ணெய் செய்முறையும் கூறப்பட்டுள்ளது
Extent and Format of Original Material
Size of the manuscript : 33,5cm x 3,2cm. The text is numbered from 1 to 239 in Tamil and Arab, the leaf 5 is missing. The manuscript has 2 blank leaves placed at the end. It is in good condition qlthough it is affected by fungus and the leaves 29 and 30 slightly by insects.
The manuscript contains 242 palm leaves of 14 lines per leaf, with two wooden boards.
System of Arrangement
No arrangement
Collection Name
Contributor
Mohana Raj (Owner of the original material)
Location of Original Material
Mohana Raj
Custodial History
Mohana Raj acquired the manuscript, 10 years ago from Mr Vicēnti, both a teacher and a siddha practitioner, who resided in the village of Nadaikavu (Naṭaikkāvu, 5km from Muncirai).
Series Name
Manuscripts and items from Kanniyakumari District (collection not finished) [Mohana Raj Collection]
Series Number
Series 1 : Mohana_KK
Level
File
EAP Project Number
EAP 810
Reference
EAP810_Mohana_KK_MSS49
Extent of Digital Material
485 TIFF images; size of the file : 14,7 Gb.
Date Modified
2016-02-19/20
Key
eap810_000104
Reuse
License
Cite as
பால ஆசிரியம்,
in Digital Collections, Institut Français de Pondichéry,
Manuscripts of Siddha Medicine,
consulted on February, 5th 2025, https://ifp.inist.fr/s/manuscripts/item/369424